čtvrtek 3. září 2015

Neviditelný růst

Říkala mi jednou jedna matka dvou dětí, že se u druhého dítěte rozhodla zůstat doma, protože u prvního si v den jeho druhých narozenin uvědomila, že ho "neviděla růst". Pravda, nejsem zrovna matka domácí, spíš matka poletucha, ale mám zato, že ať člověk dělá co dělá, prostě děti růst nevidí. Napadlo mě to včera ráno, když jsem odevzdala do jeslí malou holčičku Geckulku. "Ježíš, ta vyrostla", řekla mi jedna z maminek: "kdyby nebyla s vámi, vůbec bych ji nepoznala!" Hm, řekla jsem si, dobrá zpráva je ta, že já zřejmě k poznání jsem i po UF prázdninách. Možná ji taky nepoznala, řekla jsem si, protože před prázdninami měla Gecková poměrně pěkný účes. O prázdninách, v době období vzteku, jsme se ale rozhodli, že necháme vlasy zkrátit a jestliže dříve bylo stříhání vlasů problém, letos v létě se to stalo doslova mission impossible i pro moji velmi schopnou kadeřnici. Geckulka je tedy po návštěvě luxusního salónu oštěchtaná jako trestanec - ke cti salonu Dessange je, že mi dali slevu, ačkoli to nebyla jejich chyba - a na krku má pořád obrovský třícentimetrový zub, který se nám stále ještě nepodařilo ustřihnout. Jakmile se přiblížíme s nůžkami, Gecková se bije hlava nehlava. Zpět k holiči jsme se zatím neodvážili, protože minule odnesl Hvězdopravec kopající a ječící Geckulku domů v podpaží, a tak prostě máme zato, že i oštěchtaný účes je účes a že dokud naše dítě vidí, je vše v nejlepším pořádku.

Potvrdila jsem, že Gecková v létě opravdu dost vyrostla: není jí vůbec žádné z oblečení, které nosila na jaře, a od zimy jí vyrostla noha o pět čísel. V létě se jí noha zvětšovala tak rychle, že než jsem stihla koupit boty velikosti 21, zjistila jsem, že je třeba rovnou koupit velikost 22. Matka nejsem sice ani zdálky bez vady, ale věř milý čtenáři, že jsem nenutila Geckulku chodit v příliš malých botičkách velikosti 20 dlouhé a bolavé měsíce. Celkově je měla asi šest týdnů - od chvíle, kdy jí padly s rezervou, do chvíle, kdy mi v obchodě prodavačka sdělila, že velikost 21 nemá vůbec cenu zkoušet, kdy Geckulka ječela, že nic zkoušet nebude a kdy se pokusila následně v prodejně odcizit šlapací auto.

Zkrátka ano, Gecková vyrostla. Když jsem pro ni odpoledne přišla, potkala jsem ve vestibulu tutéž maminku, kterou jsem viděla ráno, a která znovu vrtěla hlavou nad tím, jak nám dítě vyrostlo. Že by až tak? pomyslela jsem si a spěchala jsem pro svoji malou holčičku. V ruce jsem měla nový batůžek, "baťů" neboli "kado", který jsem ten den koupila ve městě. Geckulka totiž v létě dostala "baťů" s hračkami na pláž a denně se dožaduje, abychom jí dali onen plastový batůžek na záda. A tak jsem při dopoledním nákupu neodolala a koupila jsem batůžek opravdický, že Geckulce udělám radost. Doma jsem jí do něj dala klobouček "čapú", brýle "bylé" a méďu "nunů", objekty, bez kterých se v současné době moc nehneme. A tak jsem v jesličkách otevřela dveře a moje holčička se hned otočila zády a začala křičet. "Baťů", došlo mi, Geckulka vidí dobře a chápe ještě rychleji, žádné sžívání se s novým baťů třeba nebude. "Bylé!", zajásala na chodbě, když uviděla, že batůžek navíc není prázdný. A už si to štrádovala okrášlená brýlemi zpět za kamarády a přes sklo dvěří na ně volala "Manon! Bada!". Zkrátka, koukněte se na mě! A když se otočila, najednou mi to došlo. Není to už žádná malá holčička. Je to malá slečna. "Non, pa ša!", řekla mi Slečinka dneska ráno, když jsem jí chtěla dát oranžový svetřík. "Ša!", ukázal rozhodně na šedivou fleasovou mikinu. "Tohle?", podivila jsem se. "Tohle!", opakovala Geckulka spokojeně a naznačila mi, že bych ještě mikinu měla zapnout.

Kde a kdy se to stalo? Nevím. Ale během toho, co tu ťukám blog, se Zrníček na koberečku poprvé otočil od 90 stupňů a včera, když jsem se poprvé pokusila dát mu ve výprodejích zakoupené oblečení na tříměsíční dítě, zjistila jsem, že jsem možná rovnou měla vzít oblečení na šestiměsíční. Letí to, no.


2 komentáře:

  1. V lete jsem po roce a pul videla brachu. A to mi ten cas ukazal. V prosinci 2013 mi byl po prsa a v cervenci 2015 mu na me chybi centimetr, mozna dva. Vytahl se co mesic, to centimetr. Taky to nikdo moc nechapeme :))) x

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem tak hrdá a šťastná, že tu mohu sdílet toto pozoruhodné svědectví, úžasné a mimořádné, prostě nemůžu uvěřit, že můj bývalý manžel je tady se mnou a prosí o všechna jeho špatná jednání a říká mi, jak prázdný se po celou dobu cítil byl pryč, opustil mě a způsobil mi tak bolest po rozvodu, ke kterému došlo před 5 měsíci. A celý tento zázrak se stal okamžitě poté, co jsem kontaktoval doktora Egwaliho o pomoc, jsem dnes nejšťastnější ženou na celém světě, řekl bych, že ho po svém boku budu mít znovu. Je to zázrak pro mě a moji rodinu a věčné potěšení a veselí. Jsem nyní tak šťastný a nevím, jak moc bych měl vyjádřit svou vděčnost a uznání Dr.Egwali. Důrazně bych ho doporučil, pokud potřebujete okamžitou pomoc, protože je zaručena.
    Zašlete mu e-mail dnes /dregwalispellhome@gmail.com nebo přes
    WhatsApp: +2348122948392

    OdpovědětVymazat